Турция праща 1000 от спецчастите, за да не се върнат 5000 мигранти

От Истанбул за границата не тръгват големи групи хора
5 мар 2020 18:20, Елка Василева
64
Турция праща 1000 от спецчастите, за да не се върнат 5000 мигранти
Снимка: архив, БГНЕС

Турция ще прати 1000 души от специалните полицейски части по границата си с Гърция, за да попречи на близо 5 хиляди чужденци, които са преминали на гръцка територия от 1 март насам, да се върнат в страната. Това съобщи в Одрин турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, предаде БНР.

По-рано той съобщи, че страната са напуснали 140 хиляди души, но информацията за броя на мигрантите беше оспорвана от гръцка страна, както и от наблюдатели от неправителствени организации.

Още по темата

Трима души са загубили живота си, 164 са ранени до момента поради действията на гръцките сили за сигурност, категоричен беше турският вътрешен министър. Сутринта той инспектира граничния район с хеликоптер.

Очевидци съобщават, че от Истанбул за границата не се отправят големи групи хора.

Група от няколко души край Одрин разказаха, че не им е позволено да се върнат в Истанбул. „Полицаите ни забраниха да се връщаме в Истанбул“, каза афганистанец пред БНР.

Сирийци край „Пазаркуле“ отричат да са ставали свидетели на такива действия
„Може да се върнеш, може. Военните и жандармерията не ни казват нищо. Ако искаш - връщай се, ако искаш, можеш да стоиш тук“, кааха те.

Според очевидци в момента на „Пазаркуле“ се намират около 4 000-5 000 души, но независими източници не могат да потвърдят или отхвърлят тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: ГърцияТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Какво нахалство'пучават пари от евр.сэюз'за мигрантите'въпреки'че турциа навлезе в територията на сириа итя е виновна за миграцията на хората.сега да си ги връщо обратно ане да насилва европа да плаща за агресията на турците.Бог да ги накаже малко им бяха земетресеншята
51
2
 
5
 
! Отговори
ЕРНАН КОРТЕЗ преди 4 години
Тези Турско-Ромлянски Унтери ---ако застрашат сигурноста на ГЪРЦИЯ...БОРИС ДЖОНСЪН ЩЕ ПРАТИ ОРЪЖИЯ И БРИТАНСКИ ВОЙСКИ В ГЪРЦИЯ..КАКТО СА СТОРВАЛИ 5 ПЪТИ ДОСЕГА БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ ---1824, 1894, 1916, 1919 И 1944 ГОДИНИ....А ПРЕДИ ДВА ДНИ САЩ ДАДЕ НЕЩО МНОГО СТРАШНО --- ВЕЧЕ ГЪРЦИЯ ИМА Ф-35 , И ГРЪЦКИТЕ ПИЛОТИ ЩЕ ГО ПРОБВАТ СВЪРХУ ТЕЗИ ТУРСКИ ПОЛИЦАЙЧЕТА...ОТГОРЕ ЩЕ ИМ ПУСНЕ НЯКОЛКО РАКЕТИ от ф-35 !
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44 Заври си " членството" ни в Американслото НАТО сещаш се къде! Аз не признавам тази окупационна войска от друг континент вече 30 г.И още 100 да минат.Мнениетп ми ще е пак същото!!!
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте моля някои факти. ЕС ще плаща на Гърция 700 милиона авро за да пази уж границите на съюза!? А Турция твърди че е харчили 40 милиона за бежанците и иска подкрепа. Досега самата държава не е получила дори пукнат цент! Според мен ще се съгласят за няколко милиона. Не знам кой какво желае и очаква на самата истина!!!
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50. Не се напъвай.Знаем, че турция вече прегази Сирия и върви към Африка.А в други ден ще стигни до екватора.Направо са се утепали колко са велики.Затова често споменаваме майките им.
47
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинТи пишеш глупости! САЩ и ЕС дори не са в Сирия. САЩ и ЕС гледат и се забавляват как Аскера размазва диктаторчето Асад и блатодетелите му от Кремъл.
46
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа последните 24 часа Турция унищожи 4 танка, 5 гаубици, 3 противотанкови системи, 8 военни машини, 2 товарни машини, две бронирани машини, а също бяха неутрализирани 184 войници на сирийския режим. Вероятно сред тях има и някой друг чеченски и ислямски тероряга. НАТОвските оръжия не прощават! Така им се пада на Подмолна Русия и на кръволока Асад.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се е случило да се намеси Турция някъде и да не стане по-зле???Не помня такъв случай.Да си събират партакешите и да си ходят в Турция.В Сирия никой не ги е канил.
44
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 28. Не знам от къде си паднал. Но Проблема в Сирия го създаде Америка! Както в Ирак,Либия ,Сирия и къде Лине още! Русия беше поканена като военна сила да защитава интересите на народа в Ирак срещу ИДИЛ създаден от Америка! И виждайки че Русия се справи със ситуацията.Отново предизвиква нестабилност в Сирия! Мисли малко преди да пишеш глупости!!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46 Много грешиш! Пишеш ги еднииии..-:(
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък и подмолен опит на Русия да дестабилизира Балканите. Важното е, че турците се събудиха и подпукват здраво путино-асадските позиции в Идлиб.
41
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция да не се бави,а да праща стотици хиляди ,ако може и милиони мигранти на елините.Да ги видим гърчулята,колко са милостиви ,грижещи се за хората в беда.Гърците обичат да ни осмиват ,че не сме като тях вярващи ,не ходим по църкви,били сме диви и необразовани християни.Хайде да ги видим тях сега не на приказки и черкуване,а на дело колко са християни.
40
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е членка на НАТО и помогна на съюзниците си, благодарение на България сега Ирак е парламентарна държава, а не диктатура. България е в ЕС и НАТО и получава апаратура, датчици, оръжия, екипировки от ЕС, България получи безплатни маски от Турция, купихме Ф-16 Блок 70 от САЩ, който може да свали 20 мига. В Сирия Ф-16 свалят сирийските самолети като мухи. Слава на НАТО!
39
0
 
8
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Да не се кахърят аркадашите. Шкембеле войвода обяви, че и 400 от нашите военни са готови за 6 часа да стигнат до границата. За толкова време редполагам пеша...
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40 ***. Нищо! Просто " братска солидарност" с " политиката" на Америка! Америка чрез своят военен блок НАТО.Следва своя лична политика! Тя и то НАТО.Никого не " пази"! Просто вече 30 г контролира Европа.За да не " залитне" пак към Русия! Аз помня времето на СССР и боричканията с Америка! Политиката на Америка е.Европа да е Американска! И успяват вече 30 г това да е факт уви! Жалко за Европа! Задушена е всякак уви! Но ще се събуди убеден съм скоро!
37
2
 
16
 
! Отговори
Тим преди 4 години
И досега не ми стана ясно какво спечели България от военните контингенти в Ирак и Авганистан дето пратихме а да бежанци това е керията от това
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТимИрак са парламентарна страна и са си добре откакто изгониха ИД, в Афганистан също има форма на парламентаризъм, Либия я запали Саркози, а Сирия я разрушават Асад и Путин и нарушават споразумяната с Турция зона за сигурност с цел да предизвикат нова мигрантска криза и разединение. ЕС готви санкции за империята на злото Русия и ще даде пари на Турция да продължава борбата срещу подмолна Русия и Иран.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32. Ти добре ли си с главният си мозък?!!!
34
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Европа се натутка какво да прави Ердоган ще ни прецапа и стигне до Берлин.Най силната армия в НАТО.Пък и Путин може да ни довърши от север?!На ти либерална Европа в ръцете на двама диктатори.
33
6
 
11
 
! Отговори
Тим преди 4 години
По принцип враждата между Турция и Гърция не е от сега там си имат много търкания двете държави Кипър спорни острови и куп други неща а за Тея бежанци най големия виновник са американците защото не им беше нужно да влизат нито в Ирак нито в Авганистан нито в Сирия нито в Либия преди защо нямаше бежанци просто не бяха миролюбивите американци разбунили държавите от този регион